Κάτω Γούβες
Απολαύστε τις Διακοπές σας στο CRETA CAMPING & παράλληλα γνωρίστε τη Φύση, την Ιστορία, τον Πολιτιστικό πλούτο του νησιού & την γνήσια Ζεστή Κρητική Φιλοξενία ...
 
 - Κάτω Γούβες, όπου βρίσκεται το  CRETA CAMPING: 
Ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε, είναι το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό άλσος δίπλα στη θάλασσα και το Ερείπιο από Εργαστήρι Κεραμικής της Μινωικής Εποχής. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται 4Km νοτιοδυτικά, δίπλα στο Χωριό Σκοτεινό και το Χωριό Άνω Γούβες, με τα παραδοσιακά σοκάκια & τις εκκλησίες.
 
Και για τους λάτρεις της φύσης... Τα Φαράγγια Αποσελέμη &Καρτερού,
έχουν ιδιαίτερο φυσιολατρικό ενδιαφέρον. 
 
Κατά μήκος υπάρχουν πλατάνια, καρυδιές & άλλα μεγάλα δέντρα, τα οποία συνδυάζονται με περβόλια και ελαιώνες και αποτελούν καταφύγιο για πολλά είδη ζώων και ορνιθοπανίδας. Ο ποταμός Αποσελέμης, περνάει μέσα από το Φαράγγι Αποσελέμη & εκβάλει στο Μοναδικό Υδροβιότοπο κοντά στις Κ. Γούβες.
 
Mε "βάση" το CRETA CAMPING μπορείτε να επισκεφτείτε το Οροπέδιο Λασιθίου με τους Παραδοσιακούς Ανεμόμυλους και το Δικταίο Άνδρο, όπου γεννήθηκε ο Δίας.
 
Επίσης, το Παραδοσιακό Χωριό Αρχάνες, βραβευμένο για τα Κρασιά του, το άκρως Παραδοσιακό και Φημισμένο Χωριό για την μουσική 
& την ιστορία του, Ανώγεια, το χωριό Ζαρός με την όμορφη λίμνη του και πολλά άλλα μέρη...
Το Μινωϊκό Ανάκτορο της Κνωσού - Φαιστού
Το Ανάκτορο της Κνωσού είναι ένας επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, 
με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από το Camping  στο Ηράκλειο κι έπειτα από τον ίδιο Σταθμό, 
με λεωφορείο για την Κνωσσό. Το Ανάκτορο βρίσκεται μόλις 5km νότια της πόλης,
κοντά στις όχθες του Κνωσανού Φαραγγιού. Εκτός από το χώρο του ανακτόρου, η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη με αρχαιολογικά ευρήματα, που αξίζει να επισκεφθείτε...
 

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι ανασκαφές που διεξήγαγε ο Αγγλος Sir Άρθουρ Έβανς(1900-1913 και 1922-1930) και που αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο.

Τα παλαιότερα ίχνη κατοίκησης στο χώρο του ανακτόρου ανάγονται στη νεολιθική εποχή (7000-3000 π.Χ.). Η κατοίκηση συνεχίζεται στην προανακτορική περίοδο (3000-1900 π.Χ.), στο τέλος της οποίας ο χώρος ισοπεδώνεται για την ανέγερση ενός μεγάλου ανακτόρου. Το πρώτο αυτό ανάκτορο καταστρέφεται, πιθανότατα από σεισμό, το 1700 π.Χ. περίπου. Δεύτερο, μεγαλοπρεπέστερο ανάκτορο ανεγείρεται πάνω στα ερείπια του παλαιού. Μετά από μερική καταστροφή γύρω στο 1450 π.Χ.,οι Μυκηναίοι εγκαθίστανται στην Κνωσό. Το ανάκτορο καταστρέφεται οριστικά περί το 1350 π.Χ. από μεγάλη πυρκαγιά. Ο χώρος που καλύπτει ξανακατοικείται από την ύστερη μυκηναϊκή περίοδο μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.

Στο ανάκτορο της Κνωσού έχουν γίνει ευρείας έκτασης αναστηλώσεις από τον αρχαιολόγο Sir Arthur Evans. Ηταν πολυόροφο και κάλυπτε έκταση 20.000 τ.μ. Εντύπωση προκαλούν η ποικιλία των δομικών υλικών, τα χρωματιστά κονιάματα, οι ορθομαρμαρώσεις και οι τοιχογραφίες που κοσμούν δωμάτια και διαδρόμους. Τις υψηλές τεχνικές γνώσεις των Μινωϊτών επιβεβαιώνουν πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις, όπως οι φωταγωγοί και τα πολύθυρα, η χρήση δοκαριών για ενίσχυση της τοιχοποιίας, καθώς και το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο.

Το Ενετικό Φρούριο Κούλες στην είσοδο του λιμανιού
Το πραγματικό του όνομα είναι Rocca al Mare, όπως το ονόμασαν οι ιδρυτές του Ενετοί. Το Φρούριο είχε σκοπό την προστασία του ενετικού λιμανιού, που ήταν πολεμικός ναυσταθμός των Ενετών & κύριος εμπορευματικός σταθμός της Κρήτης. 
 
Επίσης, στο Ηράκλειο μπορείτε να επισκεφτείτε την Πλατεία των Λιονταριών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τον Άγιο Μηνά, το Εμπορικό Κέντρο, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα δώρα σας, & την Παραλιακή Λεωφόρο, με έντονη νυχτερινή ζωή για να διασκεδάσετε...
 
Το φρούριο κατασκευάστηκε με ογκώδεις δομούς που μεταφέρθηκαν από τα Φρασκιά και τη Ντία. Είναι διώροφο και κάλυπτε περίπου 3.600 τ.μ. Στο ισόγειο χωρίζεται σε 26 διαμερίσματα που χρησίμευαν κυρίως ως αποθήκες τροφίμων και πολεμοφοδίων, αλλά και ως κελιά φυλακής. Στον όροφο υπήρχαν δωμάτια για τους αξιωματικούς μαζί και φούρνος, μύλος και μια μικρή εκκλησία.

Στις τρεις πλευρές προς τη θάλασσα άνοιγαν θυρίδες για τα κανόνια που προστάτευαν το λιμάνι. Το 1630 υπήρχαν 18 κανόνια στο ισόγειο και 25 στον όροφο. Στη ΒΑ, Δ και Ν πλευρά εξωτερικά ήταν εντοιχισμένες μαρμάρινες ανάγλυφες παραστάσεις του φτερωτού λέοντα της Βενετίας που σήμερα σώζονται ακρωτηριασμένες.

Κατά την περιόδο της αιγυπτιακής κυριαρχίας στην Κρήτη (1830-1840), κατασκευάστηκε πάνω στη βορειοανατολική γωνία του Κούλε ένας φάρος. Το 1930 προστίθενται στο φάρο τσιμεντένια υποστηλώματα. Ο φάρος καταστράφηκε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά επανακατασκευάστηκε και συνέχισε να λειτουργεί μέχρι το 1960, όταν ανακαινίστηκε και αφαιρέθηκαν τα τσιμεντένια υποστηλώματα.